Lening zonder rente, kan dat eigenlijk wel? Op lening-zonder-rente.nl leggen wij u graag uit wat de mogelijkheden zijn voor een lening zonder rente. Er zijn een aantal opties waar u uit zou kunnen kiezen om een lening zonder rente aan te gaan. Zo kunt aankloppen bij familie of vrienden, maar misschien ook wel uw werkgever? Ook zijn er andere manieren zoals de Halal lening. Dus lening zonder rente kan, maar wel afhankelijk van de situatie.

Verantwoord lenen

Verantwoord lenen is iets wat niet iedereen voor elkaar krijgt. We leven in een welvaartmaatschappij. De luxe lijkt voor het oprapen te liggen, maar dit is zeker niet voor iedereen het geval. Mensen die een wat lager inkomen hebben, zijn vaak niet in staat om net als veel andere mensen een nieuwe wasautomaat te kopen wanneer dit nodig is. En ook is het vaak niet mogelijk om zomaar een flat screen televisie aan te schaffen of een mooie reis te maken naar het buitenland. Toch wil je natuurlijk niet achterblijven, waardoor je minder verstandig omgaat met het afsluiten van een lening. Als je echter een BKR registratie hebt en je wilt toch met BKR lenen, dan kan je nog wel eens aardig in de problemen komen ook. Zorg dat je ten alle tijden goed nadenkt, bezint eer u begint.

De beslissing om te gaan lenen is van invloed op je financiële situatie voor de langere termijn. Daarom doe je er goed aan om voor het afsluiten van de lening goed te overwegen of het afsluiten van een lening wel de beste optie is. Is het bijvoorbeeld niet verstandiger om eerst te sparen en de aankoop een tijdje uit te stellen? Denk bijvoorbeeld aan de situatie als je op vakantie wilt, maar hier geen geld voor hebt. Is een lening dan echt de oplossing, of kan de vakantie ook nog wel één of twee jaar wachten? Kies ervoor om te lenen als je geen spaargeld hebt, je spaargeld voor een ander doel bestemd is of wanneer je de uitgave niet langer uit kunt stellen. Ga bij het kiezen van de lening niet over één nacht ijs, maar denk goed na zodat je zeker weet dat je verantwoord gaat lenen.