Lening zonder rente, kan dat eigenlijk wel? Op lening-zonder-rente.nl leggen wij u graag uit wat de mogelijkheden zijn voor een lening zonder rente. Er zijn een aantal opties waar u uit zou kunnen kiezen om een lening zonder rente aan te gaan. Zo kunt aankloppen bij familie of vrienden, maar misschien ook wel uw werkgever? Ook zijn er andere manieren zoals de Halal lening. Dus lening zonder rente kan, maar wel afhankelijk van de situatie.

Lening zonder rente

Wanneer u van plan bent om geld te lenen, zitten er vaak twee grote nadelen aan. U dient het geleende bedrag terug te betalen en de rente die is afgesproken. Rente betalen en de lening maandelijks aflossen kan een flinke maandelijkse last zijn. Maar bestaan er eigenlijk ook leningen zonder rente?

Een lening zonder rente, bestaat dat?

Ja, er bestaat een bijzondere vorm van een lening zonder rente. Deze vorm wordt ook wel de Halal lening genoemd. Deze lening wordt zo genoemd omdat er een vraag vanuit de islamitische gemeenschap is naar een lening zonder rente. Want vanuit de islamitische geloofsovertuiging mogen gelovigen geen rente betalen of ontvangen. Maar ze mogen wel winst betalen of ontvangen.

lening-zonder-rente

Wanneer u geld wilt lenen om iets te kopen, dan koopt de bank het goed. Daarna verkoopt de bank dit weer aan u. U betaald de bank weer terug in termijnen. Het bedrag wat u in termijnen terugbetaald is het hele bedrag van het aangekochte goed en de extra kosten die bank heeft gemaakt. De extra kosten is dus de winst voor de bank. Zo betaald u geen rente, maar alleen de extra kosten.

Gemakkelijk een lening zonder rente krijgen

Er zijn natuurlijk ook andere mogelijkheden om een lening zonder rente te krijgen. U kunt bijvoorbeeld bij familie of vrienden lenen. Het ligt natuurlijk ook aan de financiële situatie van uw familie of vrienden. Kunnen zij het geld wel aan u lenen. Vaak vragen zij geen rente en kunt u zo toch nog geld zonder rente lenen.

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om bij uw werkgever te lenen. Ook hier ligt het vooral aan de financiële situatie van uw werkgever en natuurlijk de relatie tussen u en uw werkgever. De meeste mensen hebben vooral een zakelijke relatie met hun werkgever. Maar u kunt de lening uiteraard ook puur zakelijk houden. U kunt een regeling treffen dat u i.p.v. de lening in termijnen afbetaald, dat er maandelijks een bepaald bedrag van uw loon wordt ingehouden. Zo weet u werkgever zeker dat de lening terug wordt betaald en zo kunt u nooit in de problemen komen.