Lening zonder rente, kan dat eigenlijk wel? Op lening-zonder-rente.nl leggen wij u graag uit wat de mogelijkheden zijn voor een lening zonder rente. Er zijn een aantal opties waar u uit zou kunnen kiezen om een lening zonder rente aan te gaan. Zo kunt aankloppen bij familie of vrienden, maar misschien ook wel uw werkgever? Ook zijn er andere manieren zoals de Halal lening. Dus lening zonder rente kan, maar wel afhankelijk van de situatie.

Lening afsluiten zonder rente

Het klinkt te mooi om waar te zijn, een lening afsluiten zonder rente. Toch bestaat er een vorm van een lening, waar u geen rente over hoeft te betalen. Maar er zijn natuurlijk ook andere manieren om toch geld te lenen, zonder dat u rente betaald.

De Halal lening

U zult er waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebben. De Halal lening. Het klinkt een beetje raar, maar zo wordt de lening in de volksmond genoemd. Het is eigenlijk uit nood gecreƫerd door islamitische banken.

Islamieten mogelijk namelijk geen rente ontvangen of betalen. Maar er zijn veel islamieten die toch graag een lening wilde afsluiten. Vanuit deze gedachte hebben ze de Halal lening bedacht. Een lening afsluiten zonder rente.

Zo werk het. Stel u wilt u een nieuwe koelkast kopen en u wilt daarvoor een lening afsluiten. De bank waar u de lening wil afsluiten, koopt de koelkast voor u. Dan verkoopt de bank weer de koelkast aan u. Maar de bank vraagt wel extra kosten voor het opslaan van uw koelkast. U betaald dan in termijnen de lening en de extra kosten terug aan de bank. Zo kunt u toch een lening afsluiten zonder rente.

Gratis een lening afsluiten zonder rente

U kunt natuurlijk er ook voor een alternatieve oplossing kiezen. Zo kunt u er ook voor kiezen om een lening aan te vragen bij uw werkgever. Als u een goede relatie heeft met uw werkgever, kunt u wellicht een lening bij uw werkgever vragen. Het is wel belangrijk dat u goede afspraken maakt. Zo kunt u bijvoorbeeld afspreken dat u uw werkgever niet in termijnen afbetaald, maar dat uw werkgever het maandelijks van uw salaris inhoudt. Zo zult u nooit in de problemen komen en weet de werkgever dat de lening terugbetaald wordt.

lening-afsluiten-zonder-rente

Maar u kunt het natuurlijk ook bij uw vrienden of familie proberen. Wel moeten uw vrienden of familie natuurlijk de financiƫle middelen hebben om uw een lening aan te kunnen bieden. U kunt natuurlijk er altijd over praten. Let wel op dat het niet een spanning brengt op uw vriendschappelijke relatie. Dat zou namelijk doodzonde zijn. Maar zo kunt u wel een lening afsluiten zonder rente.