Lening zonder rente, kan dat eigenlijk wel? Op lening-zonder-rente.nl leggen wij u graag uit wat de mogelijkheden zijn voor een lening zonder rente. Er zijn een aantal opties waar u uit zou kunnen kiezen om een lening zonder rente aan te gaan. Zo kunt aankloppen bij familie of vrienden, maar misschien ook wel uw werkgever? Ook zijn er andere manieren zoals de Halal lening. Dus lening zonder rente kan, maar wel afhankelijk van de situatie.

Geld lenen zonder rente

Geld lenen zonder rente, het lijkt in Nederland onmogelijk. In het huidige financiële klimaat waar we ons momenteel in bevinden, stijgen de rentes alleen maar. Geld lenen zonder rente kennen wij in Nederland eigenlijk niet. Toch is het mogelijk om geld te lenen zonder rente.

Geld lenen zonder rente, het is mogelijk

Het klinkt raar, geld lenen zonder rente. Maar toch zijn er banken en instellingen die een lening aanbieden zonder dat u er rente over moet betalen. Deze vorm van lenen wordt ook wel de ‘Halal lening’ genoemd.

De Halal lening is in leven geroepen voor de islamitische samenleving in Nederland. Islamieten mogen namelijk niet van hun geloven rente betalen of ontvangen. Veel islamieten wilden een lening afsluiten, maar konden dat niet door hun geloof. Daar hebben ze toen een creatieve oplossing voor gevonden.

geld-lenen-zonder-rente

Het werkt eigenlijk heel simpel. U wilt een lening afsluiten om bijvoorbeeld een auto te kopen. De bank waar u de lening wil afsluiten koopt de auto voor u. Daarna verkoopt de bank de auto weer aan. U betaald de bank dan in termijnen af. U betaald de lening en extra kosten in termijnen af. Extra kosten kunnen bijvoorbeeld de opslag van de auto zijn. De extra kosten is eigenlijk de winst van de bank. Volgens het geloof mag u als islamiet wel winst betalen of ontvangen. Zo kan er toch geld geleend worden, zonder rente te betalen.

Andere manieren om toch geld te lenen zonder rente

Er zijn natuurlijk ook andere manieren om toch geld te lenen, zonder dat u rente moet betalen. U hoeft niet altijd naar een bank of een kredietverlener om een lening te krijgen. U kunt natuurlijk ook hulp vragen van uw familie of vrienden.

U kunt uw familie en vrienden vragen om een lening. Wel zullen zij dat zelf ook financieel aan moeten kunnen. Daarnaast zult u wel goede afspraken moeten maken. Een lening kan flinke spanning brengen in uw relatie. Denk hier dan ook goed over na.

Daarnaast kunt uzelf ook afvragen of u de lening wel nodig heeft. Vraag uzelf af of u de lening wel nodig heeft en of er geen andere oplossingen zijn. Probeer uzelf niet vast te staren op één oplossing, namelijk lenen. Sta open voor andere oplossing en u zult zien dat er vast en zeker ook andere creatieve oplossingen zijn.